Anahtar Kelimeler: Algebra fx kullanma klavuzu, Algebra Fx hesap makinesi, algebra fx hesap makinesi kullanımı, algebra fx hesap makinesi nasıl kullanılır.
Merhaba,
Bu yazımda bir hesap makinesi tanıtacağım. Aslına bakarsanız, tanıtmaktan ziyade; sizlerle bir kılavuz paylaşacağım. Bu hesap makinesini öğrencilik yıllarımda kullanmaya başladım. Gerçekten fiziksel yapısı ve fonksiyonlarıyla hoşuma giden bir hesap makinesi.
Algebra Fx hesap makinesi, mühendisler ve mühendislik okuyanlar için önemli bir araçtır. Geniş ekranıyla ve grafik işlemcisi ile rahat bir kullanım sunuyor. Ayrıca pil süresi de oldukça tatmin edici.
Menüsü içerisinden örnek;
Run-Mat: Matematiksel işlemler ve matris işlemleri yapabileceğimiz bir bölümdür. Burada çok geniş bir işlem kapasitesini size sunmakta. Standart işlemler dışında yapmanız gereken işlemleri, bölüme girdiğinizde OPTN tuşuna bastığınızda karşınıza çıkan, ekranın alt tarafında bulunan menülerden seçerek yapıyorsunuz.
PRGM: Bu bölümde hesap makinemiz, ihtiyacınız olan rutin işlemleri yapabilmeniz için programlar yazmanıza olanak sağlayarak, hızlı çalışma imkanı sunuyor.
Programlama bölümünde tek sorun yaratacak kısım ise değişken sayısının az olması. Ben ne kadar uğraştım ise de klavye üzerindeki harfler haricinde, kelime biçiminde bir değişken tanımlayamadım.
Ayrıca algebra fx hesap makinesinin grafik işlemleri, istatistik işlemleri, yüksek matematik işlemleri gibi bir çok fonksiyonu mevcut.
Çok fonksiyonlu bu hesap makinesinin kullanımı ile ilgili bir sunumu sizlerle paylaşıyorum. Sunum, yanlış hatırlamıyorsam eğer üniversite yıllarında, bazı arkadaşlar tarafından hazırlanmıştı. Arkadaşlara buradan teşekkür ederim. Güzel ve çok faydalı bir çalışma olmuş.
Not: Hesap makinesi, içerisine yazı da yazılabildiği için bazı akademisyenler tarafından, hesap makinesinin sınavlarda kullanılmasına izin vermeyebiliyor. Almadan önce bu konuda bilgi sahibi olmanızı tavsiye ederim. Bu paraları verip de kenara atacağınız bir makineniz olmasını istemeyiz.
Kullanma Klavuzu from BCanKARA
Bu yazımızı da şimdilik burada noktalamış olalım. Daha detaylı bir yazı olması için arada sırada, aklıma geldikçe, bu yazıyı güncelleyeceğim. Konu şuan amacına uygun olarak, kullanım klavuzu paylaşımı için düşünüldü, yeterli seviyede oldu sanırım. Lütfen görüşlerinizi yorum yaparak bildirmeyi unutmayınız.
Herkese iyi çalışmalar dilerim.